Santi-Shop
fruitlavandeplage
 /  / 
A A A

Propos'NatureRicinus olie - bio



    
Propos'Nature Ricinus olie - bio
 100 ml - 4,96 €
49,60 €/l
 OUGD ≥ 31/01/2020

Ricinusolie wordt sinds duizenden jaren gebruikt en heeft vooral bij uitwendig gebruik talrijke gezondheid en cosmetische eigenschappen dank zij haar weldoende werking op bloed- en lymfecirculatie, immuunsysteem, uitscheidingsfuncties en functies van het hepatische en verteringssysteem, van de weefsels en organen. Voor diegene die al klei gebruiken: de aanwijzingen zijn bijna dezelfde.
Tegenwoordig wordt ricinusolie niet meer zoveel aanbevolen voor intern gebruik, behalve onder medisch toezicht als purgeermiddel bij vergiftiging, of voor haar laxatief effect. Maar ze heeft zich heel gezondheidsbevorderend getoond bij uitwendig gebruik op de huid en was bijvoorbeeld een remedie aller toepassingen voor Edgar Cayce. Het is een vette, licht viskeuze olie rijk aan ricinolzuur (met laxatieve, antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen) en vitamine E, met een verbazingwekkende weefselpenetratie vermogen en een uitzonderlijke bioënergetisch vermogen dat heel wat biologische processen stimuleert (o.a. de productie van lymfocyten T en B, van prostaglandinen). Ze is bijzonder geschikt in situaties waar zich ophoping, verharding, sclerose of kristallisatie van de weefsels voordoet. Als massages heeft ze een kalmerende werking voor spierpijn en -krampen, verlicht striae.
Ricinusolie wordt ook sterk geschat in de cosmetica omdat ze lenigend, beschermend, voedend, hydraterend, verzachtend, de epidermis regenererend werkt, een uitstekend hulpmiddel is om huidveroudering en pigmentatievlekken te bestrijden, een door barsten of kloven beschadigde huid te herstellen. Ze kan ook worden gebruikt om make-up van gezicht en ogen te verwijderen en staat bekend om wimpers, wenkbrauwen, haar en nagels te versterken en te regenereren, en hun groei te versnellen.
Ricinusolie, omdat ze gedeeltelijk oplosbaar is in water, kan als emulgator voor essentiële oliën gebruikt worden. Als verdunningsolie voor essentiële oliën draagt ze ertoe bij hun therapeutisch potentieel te maximaliseren dank zij haar uitstekende penetratievermogen.
Ricinusolie wordt ook wel wonderolie of castorolie genoemd.

Biologische Cosmetica logo
Meer infoOnderstaande informatie verbergen

Latijnse naam: Ricinus communis - oleum

INCI

Ricinus communis seed oil*

Ingrediënten

Ricinus olie*uit eerste koude persing
* ingrediënten afkomstig uit de conventionele landbouw

Herkomst: Indië

Kenmerken

De ricinuszaad, waaruit ricinusolie gewonnen wordt, bevat giftige stoffen (een lectine, ricine, zeer gevaarlijk, en een alkaloïde, ricinine) maar deze zijn niet vetoplosbaar en daarom niet in de olie terug te vinden.

Eigenschappen

  • penetrerend, regenererend, herstellend, voedend, hydraterend, anti-aging voor huid en huidbehaarsel, bevordert de groei van wimpers en haar, versterkt de nagels
  • emollient, verzachtend
  • antibacterieel
  • ontstekingsremmend, kalmerend bij spierpijn en -contracturen
  • goede emulgator voor etherische oliën en potentialiseert als verdunningsolie de therapeutische eigenschappen van etherische oliën
  • laxerend bij intern gebruik

Traditionele aanwijzingen

Enkele voorbeelden:
  • wimpers en haaruitval, beschadigd en droog haar
  • fragiele nagels, nagel verzorging
  • kwetsbare of problematische huid (puistjes, onvolkomenheden, huidvlekken, scheuren), droge huid, ouderdomsvlekken
  • ophoping, verharding, sclerose of kristallisatie van weefsels, scheuren, spleten
  • huid aanwendingen van etherische oliën

Gebruiksaanwijzingen

ERVARING VAN EEN TEVREDEN GEBRUIKER:

Inwendig gebruik:
  • laxatief effect wordt bereikt met 1 theelepel, het "drastisch" purgatief effect met 1-2 eetlepels, maar dit gebruik is niet aan te raden omdat het te heftig is.
  • Voor een goede ontgifting van het lichaam, uit te voeren gedurende 3 weken om de 6 maanden: elke ochtend op een lege maag, 1 glas warm zuiver water drinken, daarna een koffielepel ricinusolie nemen (effect vergelijkbaar met dat van klei water).
  • >
  • Mondzweren, ontstoken keelamandelen (tonsyles): een paar druppels direct erop
  • Oedemen: omslagen en een halve theelepel intern in de ochtend op een lege maag gedurende 5 dagen per week

Uitwendig gebruik:
  • Obesitas, overgewicht, cellulitis: massage met een mengsel van ricinusolie (2 delen) en zoete amandel olie (8 delen)
  • Anti-rimpel: ricinus olie als nachtcrème gebruiken
  • Huidaandoeningen verlichten (droogheid, rode plekken, acne, dermatitis, ontsteking): de olie lauwwarm naar behoefte aanbrengen
  • aambeien: de olie minstens 3 maal per dag en na elke stoelgang in situ aanbrengen (eventueel telkens 1 druppel "Sang pur sang" toevoegen om de bloedsomloop nog te verbeteren en ook eraan denken goed voor de lever te verzorgen daar diens overbelasting dikwijls oorzaak van dergelijke problemen is).
  • Pigmentvlekken: ricinusolie combineren met de essentiële oliën van lavage en selder.
  • Broos, droog, futloos, gevorkt, breekbaar haar versterken en de hergroei bevorderen: ricinusolie van op de hoofdhuid tot aan de haaruiteinden aanbrengen, met een handdoek afdekken en een nacht laten rusten vooraleer het haar te wassen.
  • Om de groei van wimpers en wenkbrauwen te bevorderen: elke avond ricinusolie aanbrengen met een mascara borstel, of verdund met jojoba olie met een wattenstaafje.
  • Om de groei van nagels te bevorderen en ze te beschermen : een mini-druppeltje op de basis van elke nagel plaatsen en goed masseren (dringt snel erin zonder te lopen of te vetten).
  • Voethoorn: elke dag, of naar behoefte, met warme ricinusolie masseren.
  • Likdoorn, eeltknobbels: ricinusolie op de voeten aanbrengen
  • Wratten: op de wrat een katoenlapje gedrenkt in ricinus olie gemengd met bicarbonaat aanbrengen, vastleggen met een plakstrip en 2-3 keer per dag vernieuwen tot verdwijning.
  • Voetzool wratten: s'avonds op de wratten een woldoekje gedrenkt in ricinusolie gemengd met bicarbonaat aanbrengen, ter plaats vastleggen met een plakstrip, overnacht laten werken en meerdere nachten tot verdwijning uitvoeren.
  • Cysten of uitgroeisels: elke dag 5 minuten met warme ricinusolie masseren tot ze verdwijnen, of herhaaldelijk kompressen aanleggen-
  • Insectenbeten, blaren, korsten na wonden, erythema, preventie van decubitus et (met kompressen) doorligwonden: ricinusolie aanbrengen
  • Spier-, gewrichts- of arthritische pijn, spierstijfheid : verzachting door massage met warme ricinusolie.
  • Bursitis, epicondylitis, tendinitis: elke nacht een warm ricinusolie kompres.
  • Accidentele zwelling (verstuiking, spanning ...): warm kompres gedurende één of meer opeenvolgende nachten.
  • Voor een bad met etherische oliën: het equivalent van 2 eetlepels ricinusolie in een glas gieten, de vereiste dosis essentiële olie (gewoonlijk tien druppels) toevoegen, mengen en in het badwater gieten.
  • Kompressen (k.) met bijkomende warmte gedurende 1 tot anderhalf uur of over nacht, 3 keer per week po de aandoening of tegenover het orgaan: adhesies, lymfeknopen, rectale fistels of scheuren, perirectaal abces, hemmorroïdes (k. ter hoogte van het rectum en van de lever), chronische constipatie (k. ter hoogte van de lever en van de dikke darm), hepatobiliaire problemen, cholecystitis (k. ter hoogte van de galblaas), nieraandoeningen (k. ter hoogte van de nieren), scleroderma (k. ter hoogte van de solar plexus), onregelmatige of pijnlijke menstruatie (k. ter hoogte van de eierstokken maar niet tijdens de menstruatie), tumoreuse massa, borst- en eierstokkencysten, vaginale fistels, vaginitis, endometriose, menopauze syndroom (k. op de buik), samentrekkingen en spasmen, myositis en abcessen, incoordination van het zenuwstelsel of tussen assimilatie en eliminaties (k. ter hoogte van de lever, solar plexus, dunne en dikke darm), hyperactieve kinderen (k. ter hoogte van de solar plexus en buik), slapeloosheid (k.ter hoogte van de solar plexus en geweekte watten in de oren)
  • Kompressen met lauwwarme warmte gedurende 1 tot anderhalf uur, 3 keer per week op de buik bij colitis en diarree.


KOMPRES: een flanellen doek impregneren met vooraf verwarmd ricinusolie, op de te behandelen zone plaatsen, met een plastic folie bedekken en een warmwaterkruik erop plaatsen. Bij verwijdering van de kompres verwijderd de huid met een oplossing van bicarbonaat in water wassen (ongeveer 1 eetlepel per halve liter water). Het kompres kan in een afgesloten container in de koelkast worden bewaard en kan 5 keer opnieuw worden gebruikt (zonodig olie toevoegen).

Voorzorgsmaatregelen

Een te grote dosis ricinusolie voor intern gebruik kan gevaarlijk worden door haar te brutaal purgatief effect. Sommigen raden het interne gebruik van ricinusolie af in sommige gevallen van inflammatoire darmziekten, obstipatie of buikpijn als gevolg van een verstopping van het spijsverteringskanaal (intestinale vernauwing, fecaloom), voor kinderen onder 12 jaar en tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Barcode: 3760103751724

Santi-shop code: PN009

Materialenrecycling:

Klanten die dit product hebben gekocht kochten ook
Helicryse (7% verdunning) - bio
Helicryse (7% verdunning) - bio
7% Helichrysum italicum etherische olie in druivenpitolie
Merk: Bioflore
Citroen eucalyptus etherische olie - bio
Citroen eucalyptus etherische olie - bio
Eucalyptus citriodora
Merk: GPH Diffusion
Natural Lipstick just red
Natural Lipstick just red
betoont en verzorgt de lippen
Merk: Benecos
Atlasceder etherische olie - bio
Atlasceder etherische olie - bio
Cedrus atlantica
Merk: Bioflore
Extra vers daily care Pepermunt tandpasta
Extra vers daily care Pepermunt tandpasta
Logodent
Merk: Logona
Citronella uit Java etherische olie - bio
Citronella uit Java etherische olie - bio
Cymbopogon winterianus
Merk: Propos'Nature
Ricinus olie - bio
4,96 €
100 ml
Helicryse (7% verdunning) - bio
Citroen eucalyptus etherische olie - bio
Natural Lipstick just red
Atlasceder etherische olie - bio
Extra vers daily care Pepermunt tandpasta
Citronella uit Java etherische olie - bio