Santi-Shop
fruitlavandeplage
 /  / 
A A A

BiofloreZoete Amandel olie - bio



    
Bioflore Zoete Amandel olie - bio
 100 ml - 8,79 €
87,90 €/l
 OUGD ≥ 31/12/2019

Zoete amandelolie is rijk aan essentiële vetzuren en onverzeepbare bestanddelen en heeft regenererende, herstructurerende en hydraterende eigenschappen. Ze is ook rijk aan vitaminen en wordt aanbevolen voor een droge en gevoelige huid (baby). Ze wordt voor lichaams- en haarverzorging gebruikt.

Amandel olie is uit voedingsoogpunt vanwege het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren bijzonder waardevol. Haar zeer fijne smaak is in harmonie met zoute en zoete etenswaren. Zij is een uitstekende kruidolie en tevens een zeer zachte keukenolie die zeer goed past bij salades, vis, eend en kip en voor het maken van marinades, desserts en gebak.

Biologische Logo Europa
Meer infoOnderstaande informatie verbergen

Latijnse naam: Prunus amygdalus dulcis

INCI

Prunus amygdalus dulcis oil*

Ingrediënten

* ingrediënten afkomstig uit de biologischelandbouw

Gebruikt deel: amandel

Herkomst: Spanje

Productie

- koudgeperst en verkregen uit eerste persing
- van gecontroleerd biologische teelt

Kenmerken

Vloeiend, lichtgele kleur, zeer zachte smaak.

Eigenschappen

- Uitwendig gebruik: gezichtsreiniger, herstructurerend, voedend, kalmerend, hydraterend, voorkomt uitdroging van de huid die haar langzaam absorbeert.
Inwendig gebruik: rijk aan olie, eiwit en mineraalzouten. Zoete amandelolie is een bron van vitaminen A en B en stimuleert de intellectuele functies, in het bijzonder het geheugen. Zij is bovendien een tonicum voor de ogen en ondersteunt de groei. Laxatief, tegen anemie, galstenen (lithiase), ontsteking, hoest (expectorans), wormen.

Traditionele aanwijzingen

- Uitwendig gebruik: irritatie van de huid, jeuk, dermatose, pruritus, droge huid, psoriasis, huiduitslag, make-up, Striae (ook striemen of zwangerschapsstrepen genaamd), pijnlijke borstkloven, handkloven.
- Inwendig gebruik: ontsteking van de spijsverteringswegen, darmwormen, herstel, constipatie, droge hoest, nierstenen, bronchitis.

Gebruiksaanwijzingen

- Uitwendig gebruik: als gezichtsreiniger en voor massage zuiver gebruiken of gemengd met 1% tot 3% etherische oliën, naargelang de gezochte eigenschappen, of met andere plantaardige oliën.
- Intern gebruik: voor het kruiden en het koken.

Voorzorgsmaatregelen

Koel en buiten het rechtstreekse licht bewaren.

Barcode: 5425038830316

Santi-shop code: BF073

Materialenrecycling:

Klanten die dit product hebben gekocht kochten ook
Atlasceder etherische olie - bio
Atlasceder etherische olie - bio
Cedrus atlantica
Merk: Bioflore
Spirulina poeder - bio
Spirulina poeder - bio
Merk: GO Superfoods
Plantaardige haarverf middelbruin
Plantaardige haarverf middelbruin
warm, kaneel middelbruin
Merk: Khadi
Plantaardige haarverf Senna/Cassia (kleurloos)
Plantaardige haarverf Senna/Cassia (kleurloos)
intensieve verzorging voor glans, volume en elasticiteit
Merk: Khadi
Ricinus olie - bio
Ricinus olie - bio
plantaardige olie uit eerste koude persing
Merk: Bioflore
Tea tree etherische olie - bio
Tea tree etherische olie - bio
Melaleuca alternifolia
Merk: Bioflore
Zoete Amandel olie - bio
8,79 €
100 ml
Atlasceder etherische olie - bio
Spirulina poeder - bio
Plantaardige haarverf middelbruin
Plantaardige haarverf Senna/Cassia (kleurloos)
Ricinus olie - bio
Tea tree etherische olie - bio