Santi-Shop
fruitlavandeplage
 /  / 
A A A

BiofloreRicinus olie - bio



    
Bioflore Ricinus olie - bio
 100 ml - 4,42 €
44,20 €/l
 OUGD ≥ 31/03/2019

Ricinusolie, ook wel wonderolie of castorolie genoemd, wordt sinds duizenden jaren gebruikt en heeft vooral bij uitwendig gebruik talrijke gezondheid en cosmetische eigenschappen dank zij haar weldoende werking op bloed- en lymfecirculatie, immuunsysteem, uitscheidingsfuncties en functies van het hepatische en verteringssysteem, van de weefsels en organen. Voor diegene die al klei gebruiken: de aanwijzingen zijn bijna dezelfde.
Tegenwoordig wordt ricinusolie niet meer zoveel aanbevolen voor intern gebruik, behalve onder medisch toezicht, als purgeermiddel bij vergiftiging, of voor haar laxatief effect. Maar ze heeft zich heel gezondheidsbevorderend getoond bij uitwendig gebruik op de huid en was bijvoorbeeld een remedie aller toepassingen voor Edgar Cayce. Het is een vette, licht viskeuze olie rijk aan ricinolzuur (met laxatieve, antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen) en vitamine E, met een verbazingwekkende weefselpenetratie vermogen en een uitzonderlijke bioënergetisch vermogen dat heel wat biologische processen stimuleert (o.a. de productie van lymfocyten T en B, van prostaglandinen). Ze is bijzonder geschikt in situaties waar zich ophoping, verharding, sclerose of kristallisatie van de weefsels voordoet. Als massages heeft ze een kalmerende werking voor pijn en spierkrampen, verlicht striae.
Ricinusolie wordt ook sterk geschat in de cosmetica omdat ze lenigend, beschermend, voedend, hydraterend, verzachtend, de epidermis regenererend werkt, een uitstekend hulpmiddel is om huidveroudering en pigmentatievlekken te bestrijden, een door barsten of kloven beschadigde huid te herstellen. Ze staat eveneens bekend om wimpers, wenkbrauwen, haar en nagels te versterken en te regenereren, en hun groei te versnellen.
Ricinusolie kan ook worden gebruikt om make-up van gezicht en ogen te verwijderen, en, daar ze gedeeltelijk oplosbaar is in water, als emulgator voor essentiële oliën. Als verdunningsolie voor essentiële oliën draagt ze ertoe bij hun therapeutisch potentieel te maximaliseren dank zij haar uitstekende penetratievermogen.
Op te merken is dat de ricinuszaad, waaruit ricinusolie gewonnen wordt, giftige stoffen bevat (een lectine, ricine, zeer gevaarlijk, en een alkaloïde, ricinine) maar dat deze niet vetoplosbaar zijn en daarom niet in de olie terug te vinden zijn.

EcoGarantie logo
Meer infoOnderstaande informatie verbergen

Latijnse naam: Ricinus communis - oleum

Ingrediënten

Ricinus olie*uit eerste koude persing
* ingrediënten afkomstig uit de conventionele landbouw

Gebruiksaanwijzingen

Inwendig gebruik: laxatief effect wordt bereikt met 1 theelepel, het "drastisch" purgatief effect met 1-2 eetlepels, maar dit gebruik is niet aan te raden omdat het te heftig is.

Gegevens van een tevreden gebruiker:

Inwendig gebruik:

  • Voor een goede ontgifting van het lichaam, uit te voeren gedurende 3 weken om de 6 maanden: elke ochtend op een lege maag, 1 glas warm zuiver water drinken, daarna een koffielepel ricinusolie nemen (effect vergelijkbaar met dat van klei water).
  • >
  • Mondzweren, ontstoken keelamandelen (tonsyles): een paar druppels direct erop
  • Oedemen: omslagen en een halve theelepel intern in de ochtend op een lege maag gedurende 5 dagen per week

Uitwendig gebruik:

  • Obesitas, overgewicht, cellulitis: massage met een mengsel van ricinusolie (2 delen) en zoete amandelolie (8 delen)
  • Anti-rimpel: met behulp van ricinus olie als nachtcrème gebruiken
  • Huidaandoeningen verlichten (droogheid, rode plekken, acne, dermatitis, ontsteking): de olie lauwwarm naar behoefte aanbrengen
  • verdere vertaling volgt

-

Voorzorgsmaatregelen

Een te grote dosis ricinusolie voor intern gebruik kan gevaarlijk worden door haar te brutaal purgatief effect. Sommigen raden het interne gebruik van ricinusolie af in sommige gevallen van inflammatoire darmziekten, obstipatie of buikpijn als gevolg van een verstopping van het spijsverteringskanaal (intestinale vernauwing, fecaloom), voor kinderen onder 12 jaar en tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Barcode: 5425038830514

Santi-shop code: BF064

Materialenrecycling:

Klanten die dit product hebben gekocht kochten ook
Pepermunt etherische olie - bio
Pepermunt etherische olie - bio
Mentha piperita
Merk: Bioflore
Plantaardige Haarverf 060 Notenbruin-Kastanje
Plantaardige Haarverf 060 Notenbruin-Kastanje
plantaardig poeder, voor middelblond tot middelbruin haar
Merk: Logona
Koriander etherische olie - bio
Koriander etherische olie - bio
Coriandrum sativum
Merk: Bioflore
Gember etherische olie - bio
Gember etherische olie - bio
Zingiber officinale
Merk: Bioflore
Vitaliserende Haarolie
Vitaliserende Haarolie
ter ondersteuning van haargroei, versterking van haarstructuur en volume effect
Merk: Khadi
Lava Aarde Patchouli Gel - Gebruiksklare
Lava Aarde Patchouli Gel - Gebruiksklare
Merk: Logona
Ricinus olie - bio
4,42 €
100 ml
Zoete Amandel olie - bio
7,62 €
100 ml
Pepermunt etherische olie - bio
Plantaardige Haarverf 060 Notenbruin-Kastanje
Koriander etherische olie - bio
Gember etherische olie - bio
Vitaliserende Haarolie
Lava Aarde Patchouli Gel - Gebruiksklare